Almás pite (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
- Könnyű
- Vigváriné Tóth Mariann90+ perc
- 2021-01-31122.98 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 122.98 |
kJ: | 416.64 |
Szénhidrát: | 14.6 |
Amelyből cukrok: | 4.03 |
Zsír: | 5.97 |
Amelyből telített zsírsavak: | 1.11 |
Rost: | 2.93 |
Fehérje: | 3.9 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Eredetileg a recept 54 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 2kgAlma (általános)
- 5dkgDió (általános)
- 30dkgMargarin, 80 % zsírtartalmú (általános)
- 3.5dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 12gsütőpor Haas Natural
- 10dkg1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
- 10dkgliszt DIA-WELLNESS ZERO-6 LISZTKEVERÉK KONCENTRÁTUM-CH 7% ALATT
- 7.5dkgBúzasikér DÉNES-NATURA BÚZASIKÉR
- 6dkgpuding főzős Dia-Wellness Vanília ízű
- 0.5dlMANDULAITAL UHT CUKORMENTES JOYA
- 57dkgliszt TÖNKÖLYBÚZALISZT SPAR TELJES KIŐRLÉSŰ
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A lereszelt almát puhára pároljuk 4 dkg Dia-Wellness 1:4 édesítővel, és a pudingporral.
A liszteket, a búzasikért, a sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A 4 dkg édesítővel és 3 tojással összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadjuk a mandulatejet.
2 gombócra választjuk. Kinyújtás után az elsőt a tepsibe helyezzük sütőpapírra (egyszerűbb, ha ezen nyújtjuk és azzal együtt tesszük a tepsibe.
Megszórjuk a darált dióval és erre jön az almatöltelék, majd a másik lap ( ezt is nyújthatjuk sütőpapíron és egyszerűen ráfordítjuk a töltelékre.
A tetejét felvert tojással lekenjünk, majd megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt pirosra sütjük.